Integritetspolicy

Din personliga integritet är något vi på Bläckpatron.se respekterar. Personuppgifter är inte något vi aktivt registrerar om inte du själv försett oss med informationen när du kommenterat på vår sida. De enda uppgifter vi behandlar är sådant som kan hjälpa oss att förbättra användarupplevelsen för våra besökare. Det kan handla om information som visar vad du som besökare gör på sidan.

Bläckpatron.se ägs och drivs idag av Comparico AB med organisationsnummer 556851-2312. Comparico AB ansvarar för att alla behandling och lagring av eventuella personuppgifter sker på ett sätt som följer det regelverk som finns.

Definition av personuppgift

Personuppgifter är uppgifter som kan bidra till att identifiera enskilda personer. Det kan exempelvis handla om postadress, e-postadress, namn och personnummer.

Elektriska identiteter som IP-adresser ses bara som personuppgifter om det går att koppla uppgifterna till en enskild individ.

Personuppgifter registreras inte aktivt av Bläckpatron.se

På Bläckpatron.se har vi ingen användning av några personuppgifter och därför registrerar vi inte heller några. Enda gången vi tvingas behandla personuppgifter är när du som besökare delar med dig av den informationen till oss. Det kan exempelvis vara när du kommenterar i vårt kommentarsfält.

I och med att vi inte har någon användning av dina personuppgifter avråder vi dig från att ge ut några sådana uppgifter när du kontaktar oss. Det hjälper oss sällan att besvara dina frågor och funderingar.

Anonym användardata registreras av Bläckpatron.se

Även om vi inte registrerar några personuppgifter registrerar vi information om hur du använder sajten. Till vår hjälp använder vi oss av cookies och Google Analytics. Vi får information om ditt användarbeteende, platsinformation och teknisk information. Eftersom det inte går att koppla informationen till dig som individ räknas det inte som personuppgifter.

  • Användarbeteende – Informationen om hur du använder Bläckpatron.se registreras. Det handlar om vilka sidor på sajten du besöker, hur länge du stannar på varje sida och när du besöker sidan.
  • Platsinformation – I samband med besöket kan vi se vart du befinner dig rent geografiskt. Vi får bara tillgång till din ungefärliga position och den hjälper oss att bland att rikta annonser. Informationen kan vi även använda för att utveckla Bläckpatron.se.
  • Teknisk information –  Den tekniska informationen som samlas in handlar om vilken enhet som använts i samband med besöket på Bläckpatron.se. Vi kan även få reda på vilken webbläsare du använder, din IP-adress och vad du har för operativsystem

Bläckpatron.se använder även cookies i syfte att förbättra användarupplevelsen för dig. Exempelvis kommer sajten ihåg eventuella inställningar du har gjort vilket betyder att du inte behöver göra om dem igen när du besöker sajten nästa gång.

Vi använder dessutom tjänsten Hojtar för att analysera hur du och andra användare använder sajten. 

Användardata och personuppgifter är säkert lagrade

Om du delar med dig av personuppgifter till oss lagrar vi aldrig dessa längre än vad som behövs. Vi är alltid måna om säkerheten och alla uppgifter lagras på ett säkert sätt. Skulle vi på något sätt misstänka att säkerheten brustit kommer vi vidta åtgärder på en gång.

Vi säljer eller överlåter aldrig några personuppgifter eller användardata till en tredje part.

Ändra, radera eller blockera insamling av personuppgifter

Du får ta del av alla personuppgifter vi på Bläckpatron.se har registrerade om dig. Vill du ändra eller ta bort uppgifterna har du även rätt att göra det. Har du några frågor eller önskar att ändra eller radera personuppgifter är du välkommen att kontakta oss. Du kommer i kontakt med oss via vårt kontaktformuläret.

Vi använder oss av Google Analytics för att samla in, lagra och analysera användardata. Vill du inte att vi ska samla in användardata kan du blockera insamlingen med Google Analytics Opt-out

Annonsering på Bläckpatron.se

Comparico AB äger och driver Bläckpatron.se. Comparico AB är aktiva inom flera affiliateprogram vars syfte är att generera intäkter vilket sker genom annonsering men även länkning till olika annonsörer på sidan. Marknadsföring kan ske genom direkt samarbeten eller genom program för affiliatemarknadsföring som är skapade av  Adservice Scandinavia AB, Adrecord AB, Adtraction Marketing AB, och TradeDoubler Sweden AB.