Fotopapper

Butiker som säljer fotopapper billigt

Omdöme: 4.5/5
Erbjudande Bläckpatroner fr. 1 kr Leveranstid 1-3 arbetsdagar Frakt fr. 49 kr
Omdöme: 4.5/5
Erbjudande Leverans samma dag Leveranstid 1-5 arbetsdagar Frakt fr. 49 kr
Omdöme: 4.5/5
Erbjudande Det miljövänliga valet Leveranstid 1-2 arbetsdagar Frakt fr. 39 kr
Omdöme: 4/5
Erbjudande Skickas samma dag Leveranstid 1-4 arbetsdagar Frakt fr. 29 kr
Omdöme: 4/5
Erbjudande Fri frakt Leveranstid 2-3 arbetsdagar Frakt 0 kr
Omdöme: 4/5
Erbjudande Bläckpatroner fr. 1 kr Leveranstid 1-2 arbetsdagar Frakt fr. 49 kr

Vad är fotopapper?

Fotopapper är ett speciellt papper som du använder för att skriva ut foton från din skrivare. Om du har tagit fina bilder med en digitalkamera eller mobilkamera kan det vara synd att bara föra över dem till dator och låta dem ligga där. Varför inte visa upp fotona istället?

Du kan själv skriva ut dem på fotopapper istället för att framkalla bilderna så som vi gjorde förr. Det är enkelt och det enda du behöver är en skrivare och fotopapper – och såklart dina fina bilder.

Fler typer av bilder har gett ett brett utbud av fotopapper

I och med att fler och fler tar bilder med digitalkamera eller mobiltelefon finns det dessutom ett brett utbud av olika sorters fotopapper att välja mellan idag, så hitta en variant som passar ditt behov bäst.

Börja därför med att fundera på vad du ska göra med fotona när du väl har skrivit ut dem. Ska de upp direkt på väggen, ramas in eller kanske sättas in i en fotobok? Det här kan avgöra vilken variant av papper du väljer.

Fotopapper finns till exempel i olika storlekar, med olika blanka ytor samt med eller utan andra smarta funktioner, till exempel självhäftande fotopapper. Dessutom finns det många olika varumärken och tillverkare att välja mellan. Låter det krångligt? Nedan får du tips på vad du kan tänka på i samband med att du ska köpa nytt fotopapper.

Välj fotopapper efter vad det ska användas till

Att fundera på syftet med utskrivningen av fotona är det första du bör göra, då det i mångt och mycket styr dig in på ett specifikt val av fotopapper. Om du ska skapa en fotobok kan självhäftande papper vara att föredra, medan det kan kännas onödigt om du ska sätta upp dem på väggen eller rama in dem.

Det kan också vara roligt att variera mellan storlekar om du till exempel ska göra en tavelvägg i hemmet av dina foton. Då kan du satsa både på A3, A4 och eventuellt några mindre storlekar. Kom ihåg att fundera på fina ramar till fotona också.

Hur blankt ett fotopapper är kan vara avgörande i valet

En annan sak som kan vara bra att ta hänsyn till i jämförelsen av olika fotopapper är hur blanka de är. De flesta är högblanka (likt klassiska foton) men det finns också varianter med en mattare yta eller som är semi-blanka.

De flesta papperen fungerar i alla sorters skrivare men se för säkerhets skull till att ta reda på det innan du köper hem fotopapper. Vad som också är bra att komma ihåg i jämförelsen av pris bland produkterna är att kontrollera hur många papper en förpackning innehåller.

Det kan nämligen variera ganska kraftigt och är givetvis något som påverkar priset på fotopappren.