Frågor & svar

Hur jämför jag pris på produkter till min skrivare?
Letar du t.ex. efter bläckpatroner till din Canon Multipass C 50 skrivare, kan du antingen skriva in " Canon Multipass C 50" sökrutan som du hittar överst på varje sida eller klicka dig fram genom vår steg-för-steg funktion på startsidan. När du hittat din skrivare klickar du på den och väljer vilken produkt du vill köpa. Klicka på "Visa butiker" och se vilka återförsäljare som säljer produkten och vilken som är billigast. Genom att klicka på “Till butik” kommer du direkt till produkten på återförsäljarens webbplats där du avslutar ditt köp.

Vad är skillnaden mellan kompatibla och original bläckpatroner/toner?
Original bläckpatroner och toner är originalprodukter som är tillverkade av skrivartillverkarna själva, t.ex; Canon, Epson, HP, Brother och Lexmark. Kompatibla bläckpatroner och toner produceras av en extern tillverkare och har oftast samma kvalitet men avsevärt mycket lägre pris.

Kan en kompatibel bläckpatron eller toner skada min skrivare?
Nej! Alla kompatibla bläckpatroner och toner har blivit noggrant kvalitetstestade. Prestanda och tillförlitlighet är minst lika hög eller överträffar originalprodukterna. Du kan därför riskfritt lika gärna använda en kompatibel bläckpatron eller toner som en original.

Gäller garantin på min skrivare om jag använder en kompatibel bläckpatron eller toner?

Enligt ett utslag från Konkurrensverket (mål 251:2003) gäller garantin på din skrivare även om du använder bläckpatroner eller toner från alternativa tillverkare.
 
Hur kan priset på kompatibla produkter vara så lågt?
En originaltillverkare tjänar väldigt lite på att sälja själva skrivarna. För att göra vinst måste därför priset på förbrukningsmaterial vara så högt att det väger upp förlusten eller den låga förtjänsten på skrivarförsäljningen. Tillverkare som enbart tillverkar kompatibla bläckpatroner och toner har inte det problemet. De har en mycket kostnadseffektiv och kvalitetskontrollerad tillverkning vilket ger mycket hög tillverkningsstandard till ett förhållandevis lågt pris. Därför ligger priset lägre på deras produkter än priset för motsvarande OEM-produkt.

Vad är en trumma till laserskrivare?
Många laserskrivare använder tonerkassetter med en inbyggd trumma. Men vissa laserskrivare använder en separat trumma och färglaserskrivare använder fyra stycken, en per färg. Om trumman slutar att fungera kan du enkelt byta ut den.